Υποδοχή διοργανώσεων του EJTN

2016

H ΕΣΔι προγραμματίζει τη διοργάνωση δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σε συνεργασία με το EJTN. Συγκεκριμένα: 

  • 9 έως 11/3/2016 : Criminal Justice Seminar on International Cooperation in Criminal Matters in practice
  • 21 και 22/4/2016 : Administrative Law Seminar on EU Direct Taxation

2015

Στα πλαίσια του προγράμματος «Judicial Training Methods»  και σε συνεργασία με το European Judicial Training Network (EJTN),  η ΕΣΔι  διοργάνωσε και φιλοξένησε στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2015, εκπαιδευτική διημερίδα με θέμα: Οργάνωση και Διοίκηση της Δικαιοσύνης (Conference on Leadership)».

Στο εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν συμμετείχαν 70 δικαστές, μέλη των Συμβουλίων Διεύθυνσης των Δικαστηρίων, από 15 χώρες της Ε.Ε και συγκεκριμένα από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Δανία, την Ελλάδα, την Εσθονία, την Ιταλία, την Κροατία την Κύπρο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, την Τσεχία και τη Φιλανδία.
EJTN Conference 2015

2014

Στα πλαίσια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το β' εξάμηνο του 2014, η Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών φιλοξένησε στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13/6/2014 την Ετήσια Γενική Συνέλευση (General Assembly) του Δικτύου Κατάρτισης Ευρωπαίων Δικαστών (European Judicial Training Network) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν 80 δικαστικοί λειτουργοί και από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ και 10 δικαστικοί λειτουργοί προερχόμενοι από τις υπό ένταξη στην ΕΕ χώρες κι από άλλους ευρωπαϊκούς φορείς (European Commission, ERA), ως παρατηρητές.
Η διοργάνωση περιελάμβανε επίσης τη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής (Steering Committe) του Δικτύου, η οποία πραγματοποιήθηκε την 11η/6/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής του Αριστοτέλη στην περιοχή της Νάουσας και πλαισιώθηκε από ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους του Μακεδονικού Πολιτισμού και από εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα στην πόλη της Θεσσσαλονίκης. 

VIDEO EJTN